Aspitol Plus

Aspitol Plus

 softgel capsules met 50 mg groenlipmosselolie

Login om te bestellen
GESTABILISEERDE OLIE VAN HOGE KWALITEIT
 
Aspitol® Plus bevat een gestabiliseerd vetzuurextract van de Nieuw-Zeelandse groenlipmossel Perna canaliculus,
verkregen met behulp van CO2-extractie. Stabilisatie is erg belangrijk om vroegtijdige oxidatie van de vetzuren te voorkomen. Daardoor behouden de vetzuren langdurig hun biologische activiteit.

UNIEKE MIX VAN OMEGA-3 VETZUREN

Onderzoek heeft aangetoond dat groenlipmosselolie niet enkel de 'bekende' vetzuren EPA en DHA bevat, maar ook enkele andere, vrij zeldzame  omega-3 vetzuren. Deze vetzuren komen uitsluitend voor in algen die leven in de koude, diepe, zoute kustwateren van Nieuw Zeeland. De mosselen filteren deze algen uit het water, en slaan de vetzuren op. Met name deze nieuw ontdekte vetzuren zijn bepalend voor de biologische activiteit van groenlipmosselolie.  

GEEN EIWITTEN

Aspitol® Plus bevat enkel de gestabiliseerde olie, en nauwelijks de eiwitten van de mossel. 

 

 

Toegevoegd per capsule:   %ADH
Groenlipmosselolie  50 mg
 Totaal Omega-3 15 mg -
    - C20:5n-3 (EPA) 7,5 mg
    - C20:6n-3 (DHA) 6,0 mg -
    - C20:4n-3 (Newly discovered fatty acid) 0,4 mg -
Totaal Omega-6  5 mg -
    - C18:2n-6 Linoleic Acid) 5 mg  
 Totaal Omega-9  65 mg
    - C18:1n-9 (Oleic Acid)  65 mg  
Vitamine E (d-alfa-tocopherol) 0,15 mg -

Overige ingrediënten: Geleermiddel (gelatine, water), emulgator (sorbitolsiroop; glycerine).  

                          

  

Katten en kleine honden:  1 capsule per dag gedurende de eerste 4-6 weken.

Middelgrote en grote honden: 1 capsule per 10 kg lichaamsgewicht per dag.

Daarna kan de dosering worden verminderd, tenzij anders aanbevolen. Gebruik zo lang als nodig is. Geef de capsules in zijn geheel, of meng de inhoud door het voer.

Ingredienten: Vulstof (olifolie), Geleermiddel (gelatin, water), emulgator (glycerol, sorbitol), groenlipmosselolie (Perna canaliculus), antioxidant (vitamine E).

Allergeen informatie: Bevat vetzuurextract van weekdieren.

Gemiddelde analyse: Ruw eiwit 24%, ruw vet 60%, ruwe celstof 3,0%, ruwe as 1,5%. 

Houd u aan de aanbevolen dosering.

Dit product is een voedingssupplement (vetzurenpreparaat).

Bewaren: Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur en buiten bereik van kinderen.

Aspitol® Plus is een aanvullend diervoeder voor honden en katten.  

Verplichte vermelding: Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk.

 

UNIEK VETZUURPROFIEL

Onderzoek heeft aangetoond dat groenlipmosselolie niet enkel de 'bekende' vetzuren EPA en DHA bevat, maar ook enkele andere, vrij zeldzame  omega-3 vetzuren. Deze vetzuren komen uitsluitend voor in algen die leven in de koude, diepe, zoute kustwateren van Nieuw Zeeland. De mosselen filteren deze algen uit het water, en slaan de vetzuren op.

De nieuw ontdekte vetzuren zorgen er voor, dat groenlipmosselolie veel completer is dan andere oliën, zoals visolie. Daarom heeft u er veel minder van nodig dan bijvoorbeeld visolie.

 


 
Omega-3 vetzuren (%) in Aspitol Plus en visolie

SUPERIEURE BRON VAN OMEGA-3 VETZUREN

De laatste jaren wordt steeds duidelijker, dat onze voeding te weinig omega-3 vetzuren bevat.  Aanvulling met omega-3 vetzuren is daarom gewenst, maar de verhouding met omega-6 vetzuren mag niet uit het oog worden verloren. Aspitol® Plus bevat ongeveer evenveel (meervoudig onverzadigde) omega-3 vetzuren als omega-6 vetzuren, waardoor een juiste verhouding is gewaarborgt.

NIEUW VETZUUR IS GEEN ETA!

De ontdekking van het nieuwe vetzuur (C20:4n-3) in groenlipmosselolie heeft een 'hype' in gang gezet. Sommige producenten proberen daaruit een slaatje te slaan door op hun produkt een gehalte aan ETA te vermelden. Echter, het vetzuur ETA is iets anders dan het nieuw ontdekte vetzuur in groenlipmosselolie. De enige overeenkomst is, dat beide vetzuren uit twintig koolstofatomen bestaan. Echter, de dubbele bindingen staan op geheel andere posities. Daardoor hebben beide vetzuren een geheel verschillende biologische werking.

GROENLIPMOSSEL: DE OLIE OF HET POEDER? 

Groenlipmosselpoeder wordt ook aangeboden als gedroogd poeder. Dit poeder wordt doorgaans aangeboden in de vorm van capsules. Echter, de omega-3 vetzuren in poedervorm zijn moeilijk te stabiliseren, en verliezen door oxidatie snel hun biologische werkzaamheid. Om deze reden gaat mosselpoeder vrij snel 'ruiken' wanneer het wordt blootgesteld aan de lucht.

Ook wordt groenlipmosselpoeder aangeboden, waaruit de olie grotendeels is weggehaald. De olie is tenslotte een waardevol produkt! Het resterende poeder bevat nauwelijks nog actieve stoffen en wordt tegen lage prijzen aangeboden. Het 'ruikt' wat minder door het ontbreken van de vetzuren, waardoor vaak wordt gedacht dat het poeder van hoogwaardige kwaliteit is. Dit is echter niet waar!

De olie van de groenlipmossel is om de volgende redenen superieur ten opzichte van groenlipmosselpoeder:

• De omega-3 vetzuren in de groenlipmosselolie vormen het biologisch actieve bestanddeel;

• Groenlipmosselolie kan eenvoudig worden gestabiliseerd, en is van constante en hoge kwaliteit;

• Groenlipmosselolie bevat nauwelijks eiwitten, wat het risico op allergische reacties verkleint;

• Groenlipmosselolie is zoutvrij, en is dus geschikt voor een zoutarm dieet.