ImmunGard

ImmunGard

plantaardige capsules met 7 verschillende paddestoelen

 • Bevat de werkzame stof van zeven verschillende paddenstoelen
 • Van 100% biologische teelt
 • 100% vegetarisch en veganistisch
 • Bevat de actieve ingrediënten van de vruchtlichamen 
Login om te bestellen

ImmunGard™ bestaat uit plantaardige capsules met 75 mg van ieder van zeven paddenstoelen, geteelt onder gecontroleerde omstandigheden op een door de EU biologisch gecertificeerde kwekerij.

Na oogst zijn de vruchtlichamen van de paddestoelen 1:1 geëxtraheerd met heet water, waardoor de biologisch werkzame bestanddelen vrij zijn gemaakt en beschikbaar zijn voor het lichaam.

                   

Samenstelling per capsule:   %ADH
Cordyceps Cordyceps sinensis 75 mg  -
Reishi Ganoderma lucidum 75 mg  -
Maitake Grifola frondosa 75 mg  -
Lion's mane Hericium erinaceus 75 mg  -
Shiitake Lentinus edodus 75 mg -
Chaga Inonotus obliquus 75 mg -
Oyster mushroom Pleurotus ostreatus 75 mg -

Overige Ingrediënten: Hydroxypropylmethylcellulose (plantaardige capsule) 

 

Katten en kleine honden: 1/2 capsule per dag.

Middelgrote en grote honden: 1 capsule per 15 kg lichaamsgewicht per dag.

Voor optimaal resultaat kunt u deze dosering gedurende de eerste vier weken verdubbelen.

Gebruik zo lang als nodig is. Geef de capsules in zijn geheel, of open ze en meng de inhoud door het voer. 

 

Ingrediënten: Cordyceps* (Cordyceps sinensis), Reishi* (Ganoderma lucidum), Maitake* (Grifola frondosa), Lion’s Mane* (Hericium erinaceus), Shiitake* (Lentinus edodus), Chaga* (Inonotus obliquus), Oyster mushroom* (Pleurotus ostreatus), hydroxypropylmethylcellulose (vegetarische capsule). 

*van biologische oorsprong 

Bevat geen soja, lactose, gist, suiker, zetmeel, gluten, conserveermiddel, kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Dit product is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Dit product is een voedingssupplement (bevat paddestoelen).

Houd u aan de aanbevolen dosering.

Bewaren: Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur en buiten bereik van kinderen
 
Verplichte vermelding: Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk.
 
 

 

De belangrijkste werkzame stoffen

In ImmunGard™ zijn zeven paddenstoelen gebruikt die in het oosten al eeuwenlang bekend zijn, en waarnaar veel wetenschappelijk onderzoek is verricht. In deze paddenstoelen zijn vele honderden stoffen aangetoond waarvan een aantal ‘oude bekenden’ zoals vitaminen, mineralen en aminozuren. Het eiwitgehalte in paddestoelen varieert doorgaans tussen de 10 - 40% drooggewicht. Bijzonder is, dat ALLE essentiële aminozuren en bijna alle niet-essentiële aminozuren aanwezig zijn, evenals bijna alle vitaminen, mineralen en spoorelementen. Het gehalte aan vitamine B2 varieert doorgaans tussen de 1,8-5,1 mg/100 g dw, en dat van vitamine B3 en foliumzuur tussen 31-65 resp. 0,36-0,64 mg/100 g dw (1).

Deze ingrediënten alleen al maken paddenstoelen een bijzonder waardevolle voedselbron. De gebruikte paddenstoelen bevatten echter nog veel meer biologisch actieve ingrediënten, en nog steeds worden nieuwe, veelbelovende ingrediënten geïsoleerd. Hieronder volgt een overzicht van de thans bekende ingrediënten van de zeven paddenstoelen die gebruikt zijn in ImmunGard™:

 • Eiwitten, peptiden, cyclische dipeptide
 • ALLE essentiële aminozuren (!)
 • De meeste niet-essentiële aminozuren
 • Onverzadigde vetzuren
 • Vitaminen
 • Mineralen en spoorelementen
 • Enzymen (al meer dan 200 bekend)
 • Polysacchariden, waaronder beta (1,3), (1,4), (1,6) glucanen, hetero-beta-glucanen en proteoglycanen     (eiwitpolysaccharid complexen)
 • Triterpenen (al meer dan 100 bekend)
 • Sterolen
 • Nucleosiden
 • Nucleotiden
 • Steroïden, waaronder ergosterol (provitamine D2)

Het belang van biologische teelt: SKAL gecertificeerd

De paddenstoelen in ImmunGard™ zijn gegarandeerd van de allerhoogste en biologisch meest actieve kwaliteit.  Omdat paddenstoelen de omgeving weerspiegelen waarin zij groeien, is de kwaliteit van de paddenstoelen van het grootste belang. Paddestoelen zijn namelijk in staat bijna alle stoffen uit de bodem op te nemen en om te zetten, zowel de waardevolle als eventueel schadelijke. Paddenstoelen die groeien in een vervuilde omgeving kunnen deze verontreinigingen ook opnemen. Om deze reden  gebruikt Kala Health geen wilde paddenstoelen uit oncontroleerbare gebieden in oncontroleerbare landen.

Alle paddenstoelen in ImmunGard™ zijn gegarandeerd afkomstig van een door de EU gecertificeerde biologische kwekerij. Rauwe paddenstoelen zijn grotendeels onverteerbaar door de stevige celwanden, die voornamelijk uit chitine bestaan. De celwanden geven structuur aan de paddenstoel, maar maken de biologisch actieve voedingsstoffen tevens onbreikbaar. Daarom is het belangrijk paddenstoelen voor gebruik altijd enkele uren te koken, zodat de voedingsstoffen vrijkomen en door het lichaam kunnen worden opgenomen.    

De paddenstoelen in ImmunGard worden na oogst 1:1 geëxtraheerd met heet water, waardoor de chitine celwanden worden afgebroken en de voedingsstoffen vrijkomen. Daardoor kunnen alle biologisch werkzame bestanddelen van de paddenstoelen daadwerkelijk door het lichaam worden opgenomen. 

Voor de EU is aan het product ImmunGard™ het SKAL Biologische Certificaat toegekend.