Superba krillolie 180 plantaardige Licaps

Superba krillolie 180 plantaardige Licaps

180 plantaardige Licaps® capsules met 500 mg Superba® krillolie.

Plantaardige Licaps® capsules

Kala Health krillolie capsules bestaan uit de gepatenteerde plantaardige Licaps® capsules die ieder 500 mg Rimfrost® krillolie bevatten. Topkwaliteit krillolie dus in topkwaliteit plantaardige capsules! Door een speciale fusietechniek worden de capsulehelften hermetisch aan elkaar gebonden en sluiten de inhoud af van de buitenwereld.

Kala Health krillolie capsules ruiken daardoor veel minder dan de veelgebruikte softgel capsules, en blijven langer goed. Ook geven ze nauwelijks oprispingen na inname.

Superieure bron van onverzadigde omega-3, omega-7 en omega-9 vetzuren 

Krill olie wordt gewonnen uit Antartische 'krill', kleine kreeftachtigen die de schone, koude wateren rond Antarctica (de Zuidelijke Oceaan) bevolken. Krill is een rijke bron van onverzadigde vetzuren, waarvan met name de omega-3 vetzuren EPA en DHA bekend zijn. Maar krill bevat ook andere onverzadigde vetzuren die steeds vaker in de belangstelling staan, zoals omega-7 vetzuren (palmitoleïnezuur) en omega-9 vetzuren (oliezuur).

Een belangrijk onderscheid met visolie is, dat de vetzuren in krillolie zijn gebonden als zogenaamde 'fosfolipiden'.

Fosfolipiden zijn de bouwstenen van de celwanden in het menselijk lichaam. Fosfolipiden in krillolie worden hoeven niet eerst te worden afgebroken, maar worden snel en efficiënt opgenomen door het lichaam. Ter vergelijking: vetzuren in visolie zijn gebonden als zogenaamde 'triglyceriden', die eerste volledig moeten worden afgebroken voordat ze kunnen worden opgenomen (zie Achtergrond informatie).

Kala Health krillolie capsules leveren 100% natuurlijke onverzadigde vetzuren uit gegarandeerd schone omgeving en gevangen volgens ecologisch verantwoorde visserij. De plantaardige Licaps® capsules bevatten de meest schone, efficiënte en stabiele onverzadigde vetzuren die bekend zijn.  

 

Elke capsule bevat:           

Superba® Krillolie 500 mg
 • Totaal Fosfolipiden >200 mg
    • Totaal Omega-3 >110 mg
       • C20:5n-3 (EPA) >60 mg
       • C22:6n-3 (DHA) >30 mg
    • Totaal Omega-6 >5 mg
       • C18:2n-6 (LA) >3 mg
    • Totaal Omega-7 >30 mg
      • C16:1n-7 (Palmitoleïnezuur) >20 mg
    • Totaal Omega-9 >40 mg
      • C18:1n-9 (Oliezuur) >30 mg
 • Astaxanthine >70 mcg

Overige ingrediënten: hydroxypropylmethylcellulose (plantaardige capsule)

Volwassenen: Tweemaal daags 1 of 2 capsules, bij voorkeur tijdens de maaltijd. 

Kinderen: Reken de dosering voor volwassenen om naar lichaamsgewicht

Ingredienten: Krill olie, hydroxypropylmethylcellulose (plantaardige capsule).

Bevat geen gist, suiker, zetmeel, gluten, conserveermiddel, kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen.

Allergeen informatie: Bevat olie van kreeftachtigen

 Dit product is een voedingssupplement (vetzurenpreparaat).

 Houd u aan de aanbevolen dosering.

 Bewaren: Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur en buiten bereik van kinderen
 
Verplichte vermelding: Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk.
 
Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte.

HERKOMST
Vispopulaties worden wereldwijd overbevist, en de herkomst van visolie is bijna altijd onbekend. Van krillolie weten we precies waar het vandaan komt, en dat geen sprake is van overbevissing. Rimfrost® krillolie wordt geproduceerd door het Noorse bedrijf Rimfrost. De visserij op krill vindt plaats in de schone Antarctische wateren, en staat onder volledige controle van de Commision for the Conservation of the Antarctic Marine Living Resources (CCAMLR). De visserij op krill door aker Biomarine is duurzaam en ecologisch verantwoord, waarbij gebruik wordt gemaakt van een nieuw ontwikkelde, gepatenteerde vangstmethode die geen onnodige bijvangst oplevert.

WAAROM IS KRILLOLIE SUPERIEUR TEN OPZICHTE VAN VISOLIE?
Belangrijke vetzuren als EPA en DHA worden ook gevonden in visolie, maar er is een belangrijk verschil: In visolie zijn de vetzuren gebonden als zgn. ‘triglyceriden’. Daarbij zitten drie vetzuren vast aan één molecuul glycerol. In krillolie daarentegen is één van de drie vetzuren vervangen door een fosfaatgroep die hydrofiel (waterminnend) is. Door de fosfaatgroep noemen we de vetten in krillolie ‘fosfolipiden’.

 

Visolie blijft in grote druppels drijven op water (glas rechts op de foto). Indien krillolie in een glas water wordt gedaan, vormt de olie microscopisch kleine bolletjes die zich mengen met het water (glas links op de foto). Hetzelfde gebeurt in de maag. Daardoor geeft krillolie minder snel een nasmaak en oprispingen. Vanuit de dunne darm worden deze bolletjes snel en rechtstreeks in het bloed opgenomen. Omdat de fosfolipiden lichaamseigen zijn, worden ze bovendien snel en effectief in het lichaam ingebouwd.

Triglycerinden uit visolie daarentegen zijn niet lichaamseigen; om ze te kunnen opnemen moeten ze eerst worden gesplitst in glycerol en losse vetzuren. Dit gebeurt in de darm door inwerking van gal en het enzym lipase. Na opname worden de vetzuren weer aan een glycerolmolecuul gekoppeld en opgebouwd tot bijvoorbeeld triglyceriden of fosfolipiden.

STABILITEIT
 Fosfolipiden zijn stabieler dan triglyceriden. Daardoor blijft krillolie stabiel, terwijl visolie snel aan de lucht oxideert en ranzig wordt. Krill olie heeft nog een enorm voordeel: het bevat van nature astaxanthine, een bijzondere caretonoïde die wordt gemaakt door bepaalde microalgen en plankton. Het is interessant om te weten dat astaxanthine de kleurstof is die bijvoorbeeld zalmen hun roze-rode kleur geeft. Astaxanthine is niet voor niets opgehoopt in het spierweefsel van de zalm: het zorgt er mede voor dat paairijpe zalmen ieder jaar hun energie-vretende trektochten naar bovenstrooms gelegen paaigronden in de rivier kunnen ondernemen. 

OPNEEMBAARHEID EN BESCHIKBAARHEID
Verschillende onderzoeken laten zien, dat krillolie beter wordt opgenomen dan visolie en een aanzienlijk hogere biologische beschikbaarheid heeft.

Dit is om twee redenen belangrijk.

  1. Ten eerste scheelt het enorm in de portemonnee: je hebt minder krillolie nodig om toch voldoende omega-3 vetzuren binnen te krijgen.
  2. Ten tweede loop je niet het risico tevéél omega-3 vetzuren binnen te krijgen. Want hoewel producenten van visolie het daar bijna nooit over hebben: er zijn voldoende onderzoeken die laten zien dat te veel EPA en DHA kan schadelijk kan zijn voor het lichaam, door negatieve beïnvloeding van onder meer de bloedsuikerspiegel en het immuunsysteem. De hoge doseringen visolie die worden aanbevolen komen soms dicht in de buurt van een mogelijk schadelijke dosis. Het beste kun je dus een lage dosering krillolie nemen!