Aspitol 180 capsules

Aspitol 180 capsules

180 softgel capsules met 50 mg groenlipmosselolie.

  • Gekweekt in de schone kustwaren van Nieuw Zeeland
  • Bevat C02-geëxtraheerde groenlipmosselolie
  • De olie is het biologisch actieve bestandddeel van de groenlipmossel
  • Gestabiliseerde olie, van constante en hoogwaardige kwaliteit
  • Bevat een uniek omega-3 vetzuur dat nergens anders ter wereld voorkomt.
  • Vrij van eiwitten en zout
GESTABILISEERDE OLIE VAN HOGE KWALITEIT
 
Aspitol® bevat een gestabiliseerd vetzuurextract van de Nieuw-Zeelandse groenlipmossel Perna canaliculus,
verkregen met behulp van CO2-extractie. Stabilisatie is erg belangrijk om vroegtijdige oxidatie van de vetzuren te voorkomen. Daardoor behouden de vetzuren langdurig hun biologische activiteit.

UNIEKE MIX VAN OMEGA-3 VETZUREN

Onderzoek heeft aangetoond dat groenlipmosselolie niet enkel de 'bekende' vetzuren EPA en DHA bevat, maar ook enkele andere, vrij zeldzame  omega-3 vetzuren. Deze vetzuren komen uitsluitend voor in algen die leven in de koude, diepe, zoute kustwateren van Nieuw Zeeland. De mosselen filteren deze algen uit het water, en slaan de vetzuren op. Met name deze nieuw ontdekte vetzuren zijn bepalend voor de biologische activiteit van groenlipmosselolie.  

GEEN EIWITTEN

Aspitol® bevat enkel de gestabiliseerde olie, en nauwelijks de eiwitten van de mossel. 

 

Toegevoegd per capsule:   %ADH
Groenlipmosselolie  50 mg
 Totaal Omega-3 15 mg -
    - C20:5n-3 (EPA) 7,5 mg
    - C20:6n-3 (DHA) 6,0 mg -
    - C20:4n-3 (Newly discovered fatty acid) 0,4 mg -
Totaal Omega-6  5 mg -
    - C18:2n-6 Linoleic Acid) 5 mg  
 Totaal Omega-9  65 mg
    - C18:1n-9 (Oleic Acid)  65 mg  
Vitamine E (d-alfa-tocopherol) 0,15 mg -

Overige ingrediënten: Geleermiddel (gelatine, water), emulgator (sorbitolsiroop; glycerine).  

                          

  

Aanbevolen gebruik: Volwassenen gedurende 4- 6 weken 2x daags 2 softgels bij een maaltijd. Daarna 2x daags 1 softgel per dag bij een maaltijd, of zoals aanbevolen.

Kinderen: omrekenen naar lichaamsgewicht

Ingredienten: Vulstof (olijfolie), geleermiddel (gelatine, water), Nieuw-Zeelands groenlipmosselextract, emulgator (sorbitolsiroop; glycerine), antioxidant (d-alfatocoferol).

Bevat geen gist, suiker, zetmeel, gluten, conserveermiddel, kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen.

Allergeen informatie: bevat vetzuurextract uit weekdieren

Houd u aan de aanbevolen dosering.

Dit product is een voedingssupplement (vetzurenpreparaat).

Bewaren: Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur en buiten bereik van kinderen

Verplichte vermelding: Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk.
 
Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte.

UNIEK VETZUURPROFIEL

Recent onderzoek heeft aangetoond dat groenlipmosselolie niet enkel de 'bekende' vetzuren EPA en DHA bevat, maar ook enkele andere, vrij zeldzame omega-3 vetzuren. Deze vetzuren komen uitsluitend voor in algen die leven in de koude, diepe, zoute kustwateren van Nieuw Zeeland. De mosselen filteren deze algen uit het water, en slaan de vetzuren op.

De nieuw ontdekte vetzuren zorgen er voor, dat groenlipmosselolie veel completer is dan andere oliën, zoals visolie. Daarom heeft u er veel minder van nodig dan bijvoorbeeld visolie.

 


Omega-3 vetzuren (%) in groenlipmosselolie  en visolie

 

SUPERIEURE BRON VAN OMEGA-3 VETZUREN

De laatste jaren wordt steeds duidelijker, dat de onze voeding te weinig omega-3 vetzuren bevat.  Aanvulling met omega-3 vetzuren is daarom gewenst, maar de verhouding met omega-6 vetzuren mag niet uit het oog worden verloren. Aspitol® bevat ongeveer evenveel (meervoudig onverzadigde) omega-3 vetzuren als omega-6 vetzuren, waardoor een juiste verhouding is gewaarborgt.

NIEUW VETZUUR IS GEEN ETA!

De ontdekking van het nieuwe vetzuur (C20:4n-3) in groenlipmosselolie heeft een 'hype' in gang gezet. Sommige producenten proberen daaruit een slaatje te slaan door op hun produkt een gehalte aan ETA te vermelden. Echter, het vetzuur ETA is iets anders dan het nieuw ontdekte vetzuur in groenlipmosselolie. De enige overeenkomst is, dat beide vetzuren uit twintig koolstofatomen bestaan. Echter, de dubbele bindingen staan op geheel andere posities. Daardoor hebben beide vetzuren een geheel verschillende biologische werking.

GROENLIPMOSSEL: DE OLIE OF HET POEDER? 

Groenlipmosselpoeder wordt ook aangeboden als gedroogd poeder. Dit poeder wordt doorgaans aangeboden in de vorm van capsules. Echter, de omega-3 vetzuren in poedervorm zijn moeilijk te stabiliseren, en verliezen door oxidatie snel hun biologische werkzaamheid. Om deze reden gaat mosselpoeder vrij snel 'ruiken' wanneer het wordt blootgesteld aan de lucht.

Ook wordt groenlipmosselpoeder aangeboden, waaruit de olie grotendeels is weggehaald. De olie is tenslotte een waardevol produkt! Het resterende poeder bevat nauwelijks nog actieve stoffen en wordt tegen lage prijzen aangeboden. Het 'ruikt' wat minder door het ontbreken van de vetzuren, waardoor vaak wordt gedacht dat het poeder van hoogwaardige kwaliteit is. Dit is echter niet waar!

De olie van de groenlipmossel is om de volgende redenen superieur ten opzichte van groenlipmosselpoeder:

• De omega-3 vetzuren in de groenlipmosselolie vormen het biologisch actieve bestanddeel;

• Groenlipmosselolie kan eenvoudig worden gestabiliseerd, en is van constante en hoge kwaliteit;

• Groenlipmosselolie bevat nauwelijks eiwitten, wat het risico op allergische reacties verkleint;

• Groenlipmosselolie is zoutvrij, en is dus geschikt voor een zoutarm dieet.