OmeGard Green

Algenolie

OmeGard Green

60 plantaardige softgel capsules met algenolie, rijk aan de omega-3 vetzuren EPA en DHA

  • 100% plantaardige softgels met zuivere omega-3 algenolie
  • Rijke, plantaardige bron van de essentiële vetzuren EPA en DHA
  • Plantaardig alternatief voor visolie
  • Prettige geur, neutrale smaak
Login om te bestellen

OmeGard Green softgel capsules zijn volledige plantaardig, en worden volgens de hoogste kwalitetisnormen geproduceerd.

OmeGard Green capsules bevatten olie van de micro-alg Schizochytrium sp., die onder sterile condities wordt gekweekt. Deze olie is 100% plantaardig, en rijk aan de omega-3 vetzuren EPA en DHA.

Daarmee onderscheidt deze olie zich van alle andere plantaardige alternatieven. Er bestaan welsiwaar plantaardige oiën (lijnzaadolie, borageolie) die omega-3 vetzuren bevatten, echter deze vetzuren zijn ALA en SDA, die beiden nog in het lichaam moeten worden omgezet in EPA en DHA. Deze omzetting verloopt doorgaans zeer moeizaam.

De kweek van de alg Schizochytrium die zelf EPA en DHA aanmaakt is daarom een grote stap voorwaarts, waardoor we niet meer afhankelijk zijn van visolie.

Dit maakt OmeGard Green een volwaardig en plantaardig alternatief voor visolie, en een doorbraak voor plantaardige essentiële omega-3 vetzuren. 

 
Elke capsule bevat:  
Algenolie (Schizochytrium sp.)    
 • Totaal Omega-3 500 mg
    - C20:5n-3 (EPA)  125 mg
    - C20:6n-4 (DHA)  375 mg
   

Overige ingrediënten: Plantaardige capsule (non-gmo erwtenzetmeel, glycerol, carrageenan als geleermiddel), antioxidanten (d-a tocopherol E307, rozemarijnextract E392, gemengde tocoferolen E306, ascorbylpalmitaat E304).

Katten en kleine honden: 1 capsule per 2 dagen, of zoals aanbevolen.

Middelgrote en grote honden: 1 capsule per 15 kg lichaamsgewicht per dag. 

Gebruik zo lang als nodig is. Geef de capsules in zijn geheel, of meng de inhoud door het voer.

Ingredients: Algae oil (Schizochytrium sp.), vegetable capsule (non-GMO Pea starch, glycerol E422, carrageenan E407 as gelling agent), antioxidants (d-a tocopherol E307, rosemary extract E392, mixed tocopherols E306, ascorbyl palmitate E304).

Gegarandeerd vrij van: gluten, gist, lactose, conserveermiddelen, synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen.

Dit product is een voedingssupplement (bevat vetzuren).

Houd u aan de aanbevolen dosering.

Bewaren: Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur en buiten bereik van kinderen
 
Verplichte vermelding: Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk.
 
 

 

Omega-3 vetzuren zijn gezond, daarom geven we dit graag aan onze gezelschapsdieren. Vissen zijn traditioneel de belangrijkste leveranciers van omega-3 vetzuren. Maar hoe we daarvoor met vissen omgaan, is verre van gezond! 

Jaarlijks wordt bijna 100 miljard kilo uit de oceaan gevist voor consumptie. Er is tegenwoordig geen vissort die niet onder druk staat door overbevissing. Al in 2006 werd in een srtikel in het tijdschrift Science voorspeld dat alle commerciële visbestanden in de wereldzeeën tegen het jaar 2048 zouden zijn ingestort als het tempo van overbevissing ongewijzigd zou blijven.

Overbevissing roeit niet alleen in hoog tempo de vissen uit, ook wordt enstige schade aangericht aan andere zeediersoorten. In de trawlervisserij, een vismethode waarbij reusachtige, trechtervormige sleepnetten achter boten aan worden getrokken, worden niet vissen en garnalen gevangen, maar ook talloze andere zeedieren zoals zeeschildpadden, dolfijnen, zeevogels, haaien en andere dieren.  Het merendeel daarvan is bijvangst, zoals dolfijnen en schildpadden, die niet gebruikt wordt. 

Wij werken graag mee aan het behoud van een gezonde vispopulatie en een leefbare oceaan. Daarom brengen we graag de omega-3 vetzuren uit algenkweek onder de aandacht. Deze omega-3 vetzuren zijn indetiek aan wat vissen ons leveren, maar gekweekt onder gecontroleerde omstandigheden in hoogwaardige installaties op het land. 

Omega-3 vetzuren uit algenkweek hebben de toekomst, en bieden ons de mogelijkheid duurzaam om te gaan met de oceanen en viseen die daarin leven.