OptiMSM® Gel 200 ml

OptiMSM® Gel 200 ml

MSM® gel met 15% OptiMSM®

De MSM gel van KALA Health is gebaseerd op de formule die tientallen jaren is gebruikt door Dr. Stanley Jacob, M.D.  Dr. Jacob heeft deze gel ontwikkeld omdat hij besefte dat MSM een klein molecuul is dat snel door de huid wordt opgenomen. 

Deze gel bevat maar liefst 15% MSM.


De huid

De buitenkant van ons lichaam wordt afgeschermd van de omgeving door de zogenaamde opperhuid. Direct daaronder ligt de zogenaamde lederhuid. een dunne laag die verantwoordelijk is voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Twee zwavelhoudende eiwitten vormen daartoe vezelachtige structuren: collageen en elastine. Collageen vormt het hoofdbestanddeel (70%) van het bindweefsel in de huid. Collageen zorgt meer voor de stevigheid, elastine voor de soepelheid. Op jonge leeftijd bevat de huid voldoende collageen en elastine om deze jong (stevig en soepel) te houden. Na het 25e levensjaar neemt de productie van collageen gestaag af, hierdoor veroudert de huid en ontstaan rimpels er wordt de huid slapper. Haren en nagels bevatten ook collageen, maar bestaan voor het grootste deel uit keratine, een taai eiwit met een hoog gehalte aan zwavel.

Cross linking
Het bindweefsel in de huid ontleent haar stevigheid aan bundels collageenvezels. Deze vezels zijn onder meer met elkaar verbonden door zogenaamde zwavelbruggen. De zwavelbruggen worden gevormd door het zwavelhoudende aminozuur cysteïne dat veelvuldig in collageen voorkomt. Twee aminozuren cysteïne in verschillende vezels kunnen een zwavelbrug vormen, waardoor deze vezels met elkaar worden verbonden. Aard en aantal van dergelijke bruggen bepalen de stevigheid en soepelheid van het bindweefsel. Wanneer deze structuur wordt verstoord, kunnen nieuwe zwavelbruggen ontstaan op onnatuurlijke plaatsen. Wij noemen dat 'cross linking'. Cross linking kan bijvoorbeeld optreden na verwonding van de huid. De huid repareert zich door veel nieuwe verbindingen te maken en door de vele verbindingen wordt de huid op deze plaats harder dan de rest: een litteken. 

 

Ingrediënten: Aqua, Methylsulfonylmethaan (OptiMSM), Hydroxyethylcellulose, natriumbenzoaat.

Gebruik: Breng meerdere malen per dag aan op een schone huid. Wrijf met de hand de gel in de huid tot deze droog aanvoelt. 

Deze gel is vrij van synthetische geur- en kleurstoffen. 

 

Ingrediënten: Aqua, Methylsulfonylmethaan, Hydroxyethylcellulose, natriumbenzoaat.

Bewaren: Donker, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren buiten bereik van kinderen.