Novoflexa 60

Novoflexa 60

30 plantaardige capsules met Biovaflex® eiereschaalmembraan, Boswellin® Boswellia serrata en Hyal-Flex® hyaluronzuur

NovoFlexa bevat eierschaalmembraan, boswellia en hyaluronzuur. De formule bestaat uit een uitgekiend mengsel van natuurlijke, hoogwaardige ingrediënten van topkwaliteit, geproduceerd in de Verenigde Staten. U kunt ze onder het tabblad 'Ingrediënten' herkennen aan hun merknamen. Deze merknamen garanderen de allerhoogste kwaliteit en de allerhoogste werkzaamheid!  

 • BiovaFlex® eierschaal membraan is een natuurlijk, wateroplosbaar ingrediënt dat rijk is aan collageen, elastine en verschillende glycoaminoglycanen (GAG's) zoals glucosamine and chondroïtine.
 • Boswellin® Super is de meest geconcentreerde vorm van Boswellia beschikbaar. Het bevat minimaal 50% ß-Boswelliazuren. met een minimum van 30% Acetyl-11-keto-β-Boswelliazuur (wat algemeen wordt beschouwd als het meest krachtige van de Boswelliazuren)
 • Hyal-Flex® is gezuiverd hyaluronzuur verkregen via microbiëlel fermentatie van hanenkammen, met een molecuulgewicht van 1 - 1,5 million daltons.

 

Samenstelling per capsule:  
Eierschaalmembraan (BiovaFlex®) 350 mg
Boswellia serrata (Boswellin® Super) 50 mg
Hyaluronzuur (Hyal-Flex®) 30 mg

 Overige ingrediënten: Hydroxypropylmethylcellulose (plantaardige capsule), vulstof (kokosnootoliepoeder). 

 

Volwassenen: de eerste 4 weken twee capsules daags, daarna de dosering halveren.  Neem bij voorkeur bij de maaltijd.

Samenstelling: Eierschaalmembraan, Hydroxypropylmethylcellulose (capsule), Boswellia serrata, Hyaluronzuur, vulstof (kokosnootoliepoeder). 

Gegarandeerd vrij van: gist, lactose, suiker, gluten, conserveer- middelen, synthetische geur-, kleur en smaakstoffen.

Bewaren: Tot houdbaarheidsdatum op een koele, donkere, droge plaats en buiten bereik van kinderen.

Houd u aan de aanbevolen dosering. 

Verplichte vermelding: Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk.

Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte. 

EIERSCHAALMEMBRAAN

Eierschaalmembraan is het dunne vlies aan de binnenkant van de eierschaal, en sluit het eiwit van de buitenwereld af. Dit vlies bevat een groot aantal biologisch actieve stoffen waaronder glycoaminoglycanen en andere glycoproteinen. Recentelijk is vastgesteld dat dit eierschaalmembraan een nieuw en interessant voedingssupplement kan zijn. Er is een overvloed van dit materiaal beschikbaar, als bijproduct van de eierindustrie. 

De bekendste actieve stoffen in eierschaalmembraan zijn:

 • Collageen – een vezelig, langwerpig eiwit dat in belangrijke mate wordt aangetroffen in kraakbeen, bindweefsel en de huid. Collageen staat er om bekend dat het bijdraagt aan de stevigheid en elasticiteit van deze weefsels. 
 • Elastine – een eiwit dat in belangrijke mate wordt aangetroffen in bindweefsels van de huid, slagaders, longen en kraakbeen. Zoals de naam al aangeeft, brengt elastine flexibiliteit aan deze weefsels zodat ze na uitrekking hun oorspronkelijke vorm weer aannemen. 
 • Hyaluronzuur, Glucosamine, Chondroïtine en andere Glycosaminoglycanen (GAGs) – polysacchariden die een essentieel onderdeel uitmaken van bindweefsel, de interstitiële vloeistof en kraakbeen. GAG moleculen dragen bij aan de hoge viscociteit en geringe samendrukbaarheid van onder meer de vloeistof in de gewrichten, zodat die bij belasting druk en schokken kunnen absorberen. 
 • Transformerende groeifactor-β – een eiwit dat een cruciale rol speelt bij de groei en differentiatie van cellen;
 • Desmosine and isodesmosine – twee weinig bekende eiwitten die bijdragen an de 'rubberachtige' eigenschappen van elastine. 

BiovaFlex® eierschaalmembraan wordt geproduceerd in de USA, waarbij gebruikt wordt gemaakt van een natuurlij en gepatenteerd proces om dhet vlies te scheiden van de eierschaal. Het vlies wordt verder bewerkt met behulp van een gepatenteerd proces (omtwikkeld door de Research afdeling van de univetrsiteit van Iowa) om een optimale hoevelheid wateroplosbaar eiereschaalmembraan te verkijgen. 

BOSWELLIA SERRATA

Boswellia serrata, ook wel bekend onder de naam Frankincense, is de hars van de boomsoort Boswellia die wordt aangetroffen in Arabië en India. De hars wordt traditioneel gewonnen door het maken van een incisie in de schors van de boom. De hars wordt traditioneel gebruikt in de Ayurveda.

De biologisch meest actieve stoffen in Boswellia serrata zijn de zogenoemde ß-Boswelliazuren. De vier meest belangrijke pentacyclische triterpeenzuren in Boswellia serrata geïdentificeerd zijn: 

 • β-Boswelliazuur (I)
 • Acetyl-β-Boswelliazuur (II)
 • 11-keto-β-Boswelliazuur (III)
 • Acetyl-11-keto-β-Boswelliazuur (IV)

Boswellin® Super is de meest geconcentreerde vorm van Boswellia die beschikbaar is. Het bestaat voor minimaal 50% uit ß-Boswelliazuren. en voor minimaal 30% uit Acetyl-11-keto-β-Boswelliazuur (wat algemeen wordt beschouwd als het meest krachtige Boswelliazuur).

 HYALURONZUUR

Hyaluronzuur komt in ons lichaam voor als een bijzonder groot molecuul met een molecuulgewicht van doorgaans 1-5 miljoen dalton).  Hyaluronzuur is opgebouwd uit aan elkaar gekoppelde ketens acetylglucosamine en glucuronaat, en behoort tot de glycosaminoglycanen (GAG's). Hyaluronzuur vormt een basale structuur in de vloeistof van de gewrichten, waaraan andere eiwitten zijn verbonden. Gezamenlijk vormen zij een structuur die vocht kan binden, waardoor de gewrichtsvloeistof visceus van aard is en bij belasting druk en schokken kan absorberen. 

Molecuulgewicht: groter is beter.

Hyaluronzuur is commercieel beschikbaar in drie verschillende vormen:

 • Gehydroliseerd collageen
 • Enzymatische afbraak van hanenkammen
 • Microbioloische fermentatie van hanenkammen

Hyaluronzuur uit gehydroliseerd collageen wordt verkregen door enzymatische afbraak van type II collageen van kippeborstbeen. Dergelijk hyaluronzuur wordt gekenmerkt door een erg laag molecuulgewicht (50 toy 10,000 dalton), 

Een tweede soort hyaluronzuur wordt gewonnen uit gedroogde hanenkammen, een natuurlijke bron van hyaluronzuur. Ook dit materiaal wordt verkregen middels enzymatische afbraak, en levert hyaluronzuur op met een molecuulgewicht van doorgaans 50.000 tot 200.000 dalton. 

De derde vorm van hyaluronzuur wordt verkregen door microbiologische fermentatie van hanenkammen, met behulp van Streptococcus bacteriën. Het molecuulgewicht van op deze manier verkregen hyaluronzuur bedraagt meestal rond de 1 miljoen dalton, hetgeen overeenkomt met natuurlijke hyaluronzuur in de gewrichtsvloeistof. 

Hyal-Flex® hyaluronzuur is gezuiverd na microbiolosche afbraak van hanenkammen, met een molecuulgewicht van 1 - 1,5 miljoen daltons.