Co-enzyme Q10 120

Gewicht: 130g

Productnummer:1601200

Co-enzyme Q10 120

120 softgel capsules met 100 mg co-enzym Q10

Kala Health Co-enzym Q10 capsules worden volgens GMP geproduceerd in de Verenigde Staten. Elke capsule bevat 100 mg natuurlijke en hoogwaardige Co-enzym Q10 van producent Kaneka.

 

Samenstelling per capsule: Co-enzym Q10 (100 mg).    

Overige ingrediënten: Vulmiddel (sojaolie), geleermiddel (gelatine), bevochtigingsmiddel (glycerine, water), glansmiddel (bijenwas), kleurstof (anatto extract)

Volwassenen: Eén capsule per dag, of zoals aanbevolen. Innemen bij voorkeur tijdens de maaltijd. 

Ingredienten: Vulmiddel (sojaolie), geleermiddel (gelatine), Co-enzym Q10, bevochtigingsmiddel (glycerine, water), glansmiddel (bijenwas), kleurstof (anatto extract). 

Gegarandeerd vrij van: gluten, gist, lactose, conserveermiddelen, synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen.

Dit product is een voedingssupplement (Co-enzym Q10).

Allergie-informatie: bevat sojaolie.

Houd u aan de aanbevolen dosering.

Bewaren: Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur en buiten bereik van kinderen

 

Verplichte vermelding: Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk.

 

Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte.

WAT IS CO-ENZYM Q10?

Co-enzym Q10 is een stof die in de mitochondria van elke cel in ons lichaam wordt geproduceerd. Mitochondria zijn de energiefabriekjes van de cellen. Co-enzym Q10 is een zgn. co-factor in de energiestofwisseling van de cel, en zonder Co-enzym Q10 kan de cel geen energie produceren. Co-enzym Q10 is dus van levensbelang, en komt overal in het lichaam voor. Co-enzym Q10 wordt ook wel 'ubiquinon' genoemd wat 'overal betekent.

Co-enzym Q10 wordt vooral aangetroffen in de organen die veel energie verbruiken, zoals hart, lever, nieren, zenuwstelsen en spieren.

AANVULLENDE BEHOEFTE

Lichaamscellen maken zelf een zekere hoeveelheid Co-enzym Q10 aan. Aanvulling komt in de vorm van andere Q-enzymen die in voedsel zitten. Rijke bronnen hiervan zijn vlees, gevogelte, vette vis (sardines en makreel), volkoren producten, noten en een aantal groenten (o.a. broccoli en spinazie). Deze Q-enzymen moeten eerst in de lever worden omgezet in Co-enzym Q10, het enige type dat de lichaamscellen kunnen benutten.

Met toenanemde leeftijd neemt het vermogen van de lever af om Q-enzymen uit de voeding om te zetten in Co-enzym Q10. Onderzoek laat zien, dat een persoon van 80 jaar nog maar ongeveer de helft van de hoeveel heid Co-enzym Q10 heeft die hij op 20-jarige leeftijd had.

Het zou daarom zin hebben om extra Co-enzym Q10 te slikken vanaf ongeveer het 40e levensjaar. Ook (top)sporters zouden baat hebben bij suppletie, omdat bij grote inspanning de Q10-behoefte van het lichaam toeneemt.