QRill 50 g.

Gewicht: 85g

Productnummer:3105050

QRill 50 g.

50 gram gevriesdroogd QRILL® krillpoeder

 

 

QRILL® bestaat uit gevriesdroogde kleine kreeftachtigen (”krill”) die leven in de schone Antarctische wateren. De visserij op krill is duurzaam en ecologisch verantwoord, en staat onder strenge controle van de Commission for the Conservation of Antarctic Marine Living Resources (CCAMLR).  .  

QRILL poeder bestaat voor ongeveer 62% uit eiwit en voor circa 22% uit vet. Het is een rijke en complete, natuurlijke bron van aminozuren, vetzuren, en vitaminen alsmede van mineralen, spoorelementen en antioxidanten. QRILL kan daarom een belangrijke aanvulling zijn op de voeding van gezelschapsdieren. Dat geldt zowel voor dieren die hoofdzakelijk droogvoeders krijgen, als dieren die op BARF staan.

Een belangrijk onderscheid met andere vitaminen/mineraalpreparaten is, dat in QRill alle ingrediënten van natuurlijke oorsprong zijn, 100% natuur dus! 

AMINOZUREN

QRILL bevat alle 20 aminozuren, in natuurlijke en onbewerkte vorm. Meer dan de helft van deze aminozuren is ‘essentieel’ hetgeen betekent dat het lichaam ze zelf niet  kan aanmaken en dus via de voeding moet opnemen. Tot deze aminozuren behoort taurine, belangrijk voor met name katten.

VETZUREN

Het merendeel van de vetten in QRILL poeder bestaat uit als fosfolipiden gebonden omega-3 vetzuren, waaronder de belanrijke vetzuren EPA en DHA. Door de fosfolipidevorm zijn deze vetzuren veel stabieler dan de vetzuren in bijvoorbeeld visolie. Bovendien worden ze veel beter opgenomen en hebben een hogere biologsiche beschikbaarheid. 

MINERALEN EN SPOORELEMENTEN*

QRill bevat alle meer dan 70 mineralen en spoorelementen die in zeewater voorkomen. Aan diervoeders wordt meestal niet meer dan een tiental van de meest bekende mineralen toegevoegd.  Dieren op eenzijdige voeding (hetzij droogvoer dan wel BARF) lopen daardoor aanzienlijk risico op tekorten aan mineralen en (vooral) spoorelementen.

* Een spoorelement is een mineraal dat slechts in zeer geringe hoeveelheden nodig is.

 

 Toegevoegd per eenheid        Toegevoegd per eenheid  
Vitaminen mcg/100g %ADH    Aminozuren   g/100g % ADH 
Vitamine A  1170    Alanine  2,9  -
Vitamine B1 16,0    Arginine°  3,3
Vitamine B2 30,0    Aspariginezuur  5,9
Vitamine B3 2660    Cysteïne/cystine  1,1
Vitamine B5 443    Fenylalanine°   2,7
Vitamine B6 104    Glutaminezuur  7,6
Vitamine B12 5,3    Glycine 2,7
Foliumzuur 34,6    Histidine°   1,3
Vitamine E 9330    Isoleucine°   3,0
Vitamine K1 1,2    Lysine°  4,2  
Inositol 70,8    Leucine°   4,6
       Methionine°   1,8
Mineralen      Proline   2,4
Calcium 1,6%    Serine  2,4
 Fosfor 1,2%       Taurine° 0,01
   (organisch gebonden)       Threonine°   2,5 -
 Magnesium  0,5%    Tryptofaan°   0,7 -
 Ijzer  30 mg/kg    Tyrosine  2,6 -
 Koper  60 mg/kg    Valine° 3,0 -
      ° Er zijn 10 essentiële aminozuren voor honden.
Samenstelling  g/100g      Voor katten komt daar nog taurine bij, en zijn  
Eiwit 62       er dus 11 essentiële aminozuren
Vet 22          
- Fosfolipiden  -43%      Antioxidanten  mg/kg  
  - Omega-3 vetzuren       ->70%      Astaxanthine esters 113   
- Totaal Omega-3  -24%          
  - C20:5 n-3 (EPA)  -14%     Versheid    
  - C20:6 n-3 (DHA) -6,5%     Parameter Methode Waarde
- Totaal Omega-6   -<3,0%     Totaal VN AOAC 920.03 1,3%
As 8,5     Cadaverine NOFIMA <0,1g/kg
Zout (mineralen) 2,0     Histamine NOFIMA <0,1g/kg
Vocht 6,5     Peroxide AOCS Cd8b-90 3 meq/kg

     Aanbevolen gebruik:  
Katten:    1 kleine maatschep per dag                                                     
Kleine honden (< 10 kg):    2 kleine maatscheppen per dag
Middelgrote honden (10-20 kg):    1 grote maatschep per dag  
Grote honden (>20 kg):   2 grote maatscheppen per dag  

Bijgesloten een dubbelzijdige maatschep van circa 2 respectievelijk 6 gram (afgestreken maatschep). Gebruik dagelijks voor optimaal resultaat. Strooi de inhoud van de afgestreken maatschep over het voer.  

 

 

Samenstelling: Gevriesdroogd krillpoeder

Gemiddelde analyse: Ruw eiwit  62%, ruw vet 22%, ruwe as 8,5%

Allergeeninformatie: Bevat gevriesdrrogd poeder van kreeftachtigen

Houdt u aan de aanbevolen dosering. 

QRill is een aanvullend diervoeder voor honden en katten.  

Bewaren: Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur en buiten bereik van kinderen

Dit product is een voedingssupplement (bevat krillpoeder).

Verplichte vermelding: Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk.

Aminozuren en vitaminen

Ieder eiwit is opgebouwd uit aminozuren. Omgekeerd, heeft het lichaam aminozuren nodig om eiwitten aan te maken. Aminozuren horen daarom tot de belangrijkste bouwstenen van het lichaam. Er zijn twintig verschillende aminozuren bekend. Ongeveer de helft daarvan kan het lichaam zelf aannmaken, dit zijn de zgn. ‘niet-essentiële’ aminozuren. De andere helft moeten de dieren via de voeding binnen krijgen, dit zijn de zgn. ‘essientiële’ aminozuren. 

Elke combinatie van aminozuren geeft een andere eiwitstructuur.  Eiwitten van spieren, vaatwanden en onderhuids weefsel zorgen bijvoorbeeld voor elasticiteit en flexabiliteit. Eiwitten in de huid en haren zijn daarentegen harder en hebben een meer beschermende functie. 

Het is belangrijk dat het gezelschapsdier voldoende binnen krijgt van met name de essentiële aminozuren. Dat klinkt eenvoudig, maar niet ieder dier heeft dezelfde behoefte. Een jong en lichamelijk actief dier of een drachtig dier maakt meer eiwitten aan en heeft een verhoogde behoefte aan aminozuren.  Een ouder dier kan goed reageren op extra aminozuren doordat daarmee de verhoogde spierafbraak en /of verminderde opname van eiwitten uit de voeding kan worden gecompenseerd.   

Voor een goede opname van aminozuren zijn bepaalde vitaminen en mineralen onontbeerlijk. In een compleet voedingssupplement zijn daarom niet alleen alle twintig aminozuren aanwezig, maar gaan deze tevens vergezeld van een breed-spectrum aan vitaminen en mineralen. 

Mineralen en spoorelementen

Het is opmerkelijk dat in het gehele dierenrijk (inclusief de mens) de minerale samenstelling van het bloed grote overeenkomsten vertoont met dat van zeewater. Evolutiebiologen zien daarin een aanwijzing dat de vroegste levensvormen op aarde lang gelden in de oceanen zijn ontstaan. 

Zeewater bevat meer dan 70 mineralen en spoorelementen, waarbij we van de meeste nog nauwelijks weten wat ze precies in het lichaam doen.  Aan diervoeders wordt meestal niet meer dan een tiental van de meest bekende mineralen toegevoegd.  Dieren op eenzijdige voeding (hetzij droogvoer dan wel BARF) lopen daardoor aanzienlijk risico op tekorten aan mineralen en (vooral) spoorelementen.

Het toevoegen van plantaardig materiaal aan de voeding lost dat niet echt op: onderzoek in de USA laat zien dat door de moderne landbouwmethoden de hoeveelheid mineralen in groenten de vorige eeuw met een factor 5 is afgenomen:


Grafiek:  Het gemiddelde mineraalgehalte in groenten in de USA gedurende de vorige eeuw.  Verzameld zijn de gegevens van calcium, magnesium en ijzer in groenten als kool, sla, tomaten en spinazie. (Bergner 1997: The Healing Power of Minerals.)  

Onderstaande figuur laat zien hoe mineralen en spoorelementen elkaar beïnvloeden. Het is daarom geen goed idee om een beperkt aantal mineralen in hogere concentraties toe te voegen aan een voer,  omdat zij de absorptie en uitscheiding van de overige mineralen en spoorelementen sterk kunnen beïnvloeden. 

Figuur: Interacties tussen mineralen De lijnen laten zien hoe mineralen en spoorelementen de absorptie, stofwisseling of uitscheiding van elkaar beïnvloeden. (Bergner 1997: The Healing Power of Minerals).

QRILL bevat alle meer dan 70 mineralen en spoorelementen die in zeewater voorkomen.  Deze mineralen kunnen gemakkelijke worden geabsorbeerd, en vormen een complete, natuurlijke en gezonde aanvulling op welke voeding dan ook.