Aspitol Plus 30

Gewicht: 25g

Productnummer:3005030

Aspitol Plus 30

30 softgel capsules met 50 mg PCSO-524™ groenlipmosselolie

GESTABILISEERDE OLIE VAN HOGE KWALITEIT.
PCSO-524™ is een gestabiliseerd vetzuurextract van de Nieuw-Zeelandse groenlipmossel Perna canaliculus. 
PCSO-524™ wordt geproduceerd met behulp van een gepatenteerd proces van stabilisatie en CO2-extractie. Stabilisatie is erg belangrijk om vroegtijdige oxidatie van de vetzuren te voorkomen. Daardoor behouden de vetzuren langdurig hun biologische aktiviteit.

 UNIEKE MIX VAN OMEGA-3 VETZUREN

Onderzoek heeft aangetoond dat groenlipmosselolie niet enkel de 'bekende' vetzuren EPA en DHA bevat, maar ook enkele andere, vrij zeldzame  omega-3 vetzuren. Deze vetzuren komen uitsluitend voor in algen die leven in de koude, diepe, zoute kustwateren van Nieuw Zeeland. De mosselen filteren deze algen uit het water, en slaan de vetzuren op. Met name deze nieuw ontdekte vetzuren zijn bepalend voor de biologische activiteit van groenlipmosselolie.  

GEEN EIWITTEN

PCSO-524™ bevat enkel de gestabiliseerde olie, en nauwelijks de eiwitten van de mossel. 

 

Toegevoegd per capsule:   %ADH
Groenlipmosselolie (PCSO-524™) 50 mg
 - Totaal Omega-3 15 mg -
    - C20:5n-3 (EPA) 7,5 mg
    - C20:6n-3 (DHA) 6,0 mg -
    - C20:4n-3 (Nieuw ontdekt vetzuur) 0,4 mg -
 - Totaal Omega-6 (C18:2n-6 linolzuur) 5 mg -
 - Totaal Omega-9 (C18:1n-9 oliezuur)  65 mg
Vitamine E (d-alfatocoferol) 0,15 mg -

Overige ingrediënten: Geleermiddel (gelatine, water), emulgator (sorbitolsiroop; glycerine).

Katten en kleine honden: 1 capsule per 2 dagen.

Middelgrote en grote honden: 1 capsule per 15 kg lichaamsgewicht per dag.

Gebruik zo lang als nodig is. Geef de capsules in zijn geheel, of meng de inhoud door het voer.

Samenstelling: Vulstof (zonnebloemolie), geleermiddel (gelatine, glycerine, water), algenmeel (Haematococcus pluvialis), vitaminen, emulgator (glycerol), antiklontermiddel (siliciumdioxide), kleurstof (ijzeroxide), zonnebloem lecithine.

Gemiddelde analyse: Ruw eiwit 25,5%, ruw vet 44,4%, ruwe celstof 3,0%, ruwe as 1,5%.

Houdt u aan de aanbevolen dosering.

AstaShield™ is een aanvullend diervoeder voor honden en katten.

Bewaren: Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur en buiten bereik van kinderen

Dit product is een voedingssupplement (algenmeel en vitaminen).

Verplichte vermelding: Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk.
 

Astaxanthine is een rode kleurstof die wordt geproduceerd door de kleine alg Haematococcus pluvialis. Wetenschappers zijn van mening, dat dankzij de beschermende werking van astaxanthine deze alg tientallen jaren kan overleven zonder voedsel en water, en blootgesteld aan fel zonlicht en intense hitte.

Via de voedselketens hoopt astaxanthine zich op in bijvoorbeeld vis (zalm) en kreeft, en geeft het vlees een roze kleur. Dat zijn onze natuurlijke bronnen van antaxanthine. Wetenschappers geloven dat de hoge concentratie astaxanthine in het spierweefsel een belangrijke functie heeft voor zalmen. Het stelt paairijpe dieren mede in staat de jaarlijkse trektocht naar de bovenstrooms gelegen paaigronden te ondernemen, waarbij ongelofelijke hindernissen moeten worden overwonnen. De meeste dieren zouden dit nooit kunnen volhouden en de spieren zouden door de oxidatieve stress in korte tijd volledig verzuren. Maar een zalm kan dergelijke prestaties wél leveren, mede dankzij de hoge concentraties astaxanthine in de spieren.

Wie astaxanthine aan zijn/haar gezelschapsdier wil geven kan dit doen door regelmatig wilde zalm te voeren. Let op: bijna alle Noorse zalm is kunstmatige gekweekte zalm waarbij synthetish gemaakte astaxanthine aan het voer wordt toegevoegd om het vleesc roze te kleuren. Kweekzalm is daarom geen goede bron van natuurlijke astaxanthine!

Sinds kort is natuurlijke astaxanthine beschikbaar als voedingssupplement. Deze astaxanthine wordt geproduceerd door de alg Haematococcus pluvialis te kweken onder streng gecontroleerde omstandigheden. Volgens de methode die bijvoorbeeld in Hawaii gebruikelijk is, extraheert men daarna de olie met astaxanthine uit de alg. Het Zweedse bedrijf AstaReal daarnetegen mengt het volledige algenmeel met zonnebleomolie, waardoor alle waardevolle stoffen van de alg behouden blijven.

ASTAXANTHINE EN OGEN EN HERSENEN

Astaxanthine is als een van de weinige stoffen in staat zowel de bloed-hersenbarriëre als de bloed-oogbarriëre te passeren. Daardoor komt astaxanthine dat via de voeding wordt opgenomen, ook in deze organen terecht en oefent daar zijn werking uit

ASTAXANTHINE OVERSPANT ZOWEL BINNEN- ALS BUITENKANT VAN CELMEMBRAAN

Op onderstaande illustratie is te zien, dat astaxanthine zich aan het celmembraan kan hechten en daarbij zowel de binnenkant als de buitenkant kan overspannen. Soortgelijke natuurlijke ingrediënten als vitamine C en beta-caroteen kunnen dit bijvoorbeeld niet (illustratie met toestemming van AstaReal).

ASTAXANTHINE WORDT NOOIT EEN PRO-OXIDANT

Onder bepaalde omstandigheden kunnen anti-oxidanten zelf zogenaamde ‘pro-oxidanten’ (vrije radicalen) worden en de gezondheid ondermijnen. Bekende voorbeelden zijn ß-caroteen, lycopeen en zeaxanthine, maar ook de vitaminen C and E. Natuurlijke astaxanthine is echter een uitzondering hierop: het zal nooit een pro-oxidant worden.